Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Evenementen

Interactief en digitaal

Een woord van welkom

Nu het museum voorlopig niet voor publiek toegankelijk is, bieden wij onze bezoekers digitale lezingen en rondleidingen.

De werkwijze is niet veel anders dan tot voor kort. Bezoekers kopen een kaartje op de website. Zij krijgen dan een kaartje per email, waarop een koppeling staat die toegang geeft tot de lezing.

Wij maken daarbij gebruik van het programma Zoom. Klik hier voor een beknopte handleiding.

Programma:

Iedere 2e zaterdag van de maand geeft Jan Koster een Interactieve Rondleiding bij tentoonstelling “Dorp in Oorlogstijd”

Tijdens deze rondleiding krijgt u inzicht in de verhalen achter de voorwerpen in de vitrines. U heeft de gelegenheid verdiepende vragen te stellen aan de rondleider.

Woensdag 27 mei 2020 Lezing Peter Kegel: “De Donkere Kamer van Damocles” en “Als 2 druppels water”

Aan de hand van het boek van W.F. Hermans en de film van Fons Rademakers worden de specifiek Voorschotense scenes en gebeurtenissen besproken. Een must voor de liefhebbers van literatuur en film.

Rondleidingen Tentoonstelling Grote Zaal

 

Deze vrijwilligers van het Museum Voorschoten verzorgen de rondleidingen. Daarbij gaat het om : “Wat is de achtergrond van de tentoonstelling?”,  “Waar moet u speciaal op letten?”, ” Wat mag u echt niet missen?” Op al deze vragen krijgt u tijdens een rondleiding antwoord. En stelt u een vraag waar ze niet direct het antwoord op weten? Zij zoeken het op en nemen later contact met u op.

Elke tweede zaterdag van de maand wordt er een rondleiding gegeven. De rondleidingen starten om om 14.00 uur en duren maximaal een uur.

U kunt uw rondleiding boeken voor de gewenste datum in onze ticketshop. De prijs voor een digitale rondleiding is € 2,50 en voor een rondleiding ter plekke € 5,-. Dat geldt ook voor Vrienden van het museum. Voor de rondleidingen geldt een minimale opkomst van 6 personen.

Mocht u een rondleiding ter plekke hebben geboekt en er te weinig reserveringen zijn dan ontvangt u bericht. U kunt dan kiezen voor een andere datum of uw geld terug krijgen. U kunt hier boeken.

Groepsrondleidingen op andere dagen en tijden zijn ook mogelijk. Neem daarvoor contact op met ons via het contactformulier

 

ARCHEO- workshop voor kinderen

Deze workshops worden op afspraak bij u thuis gehouden. De begeleiding vindt via een videoverbinding plaats.

Hoe werkt het?

U maakt een afspraak en krijgt een bericht voor het afhalen van de archeologiekist.   

Meer informatie over de workshops en de mogelijkheid om een workshop à la carte te boeken vindt u onder de kinderactiviteiten waar u komt door hier te klikken

Meer informatie over de workshops en de mogelijkheid om een workshop à la carte te boeken vindt u onder de kinderactiviteiten waar u komt door hier te klikken