Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Kleine Zaal

Tentoonstellingen in de Kleine Zaal

 

In de Kleine Zaal schenken we aandacht  aan thema’s die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van Voorschoten. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen,  gebruik dan HIER het contactformulier.

 

 

In de sfeer van Rembrandt

5 oktober t/m 3 november

Ook Museum Voorschoten doet mee met het Rembrandtjaar. In onze Kleine Zaal zijn in de maand oktober kunstwerken te zien waarvoor een werk van Rembrandt de inspiratie vormde. Het Rijksmuseum schreef een wedstrijd uit om een kunstwerk te vervaardigen in de sfeer van de Meester. Hieraan deden een aantal plaatselijke kunstenaars mee. Het werk van Maria Kroon werd geselecteerd door de jury van het Rijksmuseum en heeft daar de afgelopen maanden gehangen. En is dus nu te zien in ons museum!
Op zaterdag 12 oktober om 16.00 uur geeft Huub Breuer, historicus met een specialisatie in kunst en de Nederlandse Gouden Eeuw (bij ons mag de term nog) een introductie op het werk van Rembrandt. Ook de plaatselijke kunstenaars zijn aanwezig. U bent van harte welkom!
Voor deze activiteit kunt u zich vooraf inschrijven door een email te sturen naar lezingen@museumvoorschoten.nl. Vrienden hebben gratis toegang, anderen betalen de gebruikelijke entreeprijs.

 

Peace Posters

november t/m 17 november

De Vredesposterwedstrijd (Peace Poster Contest) is een wedstrijd voor kinderen van 11-13 jaar, ieder jaar wereldwijd georganiseerd door Lions Clubs International.De gedachte is dat honderdduizenden kinderen bezig zijn met hetzelfde thema: Vrede. Het thema is ieder jaar anders, 200r 2019-2020 geldt ‘De reis van Vrede’

Kinderen geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Achter iedere tekening zit een bijzonder kind met haar/zijn gevoelens. De Lionsclub Voorschoten organiseert de Peace Poster wedstrijd voor de Voorschotense scholen. De winnaar wordt op 9 november om 14.00 uur bekend gemaakt. De beste 30 posters blijven daarna tot en met 17 november nog te bekijken in de Kleine Zaal van het museum. De toegang tot de kleine zaal is tijdens deze week gratis.

Vorig jaar leverde Voorschoten de nederlandse winnares, Dagmar van der Zalm.
Tijdens de Lions VN-dag op 9 maart 2019 in Den Haag kreeg zijvan de voorzitter van de Gouverneursraad, Joost Avis, een indrukwekkende speech en een mooie set teken- en schildermateriaal als aanmoediging voor het mooie werk dat zij doet.