Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Evenementen

 

Evenementen

 

Week van de Kunst
3 t/m 12 november 2017

Veel informatie is te vinden op de website www.weekvandekunst.nl

 

Lions Peace Poster wedstrijd voor kinderen

zaterdag 4 november inleveren genomineerde posters; 12 november prijsuitreiking

De opening wordt verricht door de voorzitter van de Lions Club Voorschoten, Erwin Lunshof,  op zaterdag 4 november om 16.00 uur in het museum. De toegang is gratis.

 

Prijsuitreiking op zondag 12 november om 14.00 uur door Arita Jol, bestuurslid van Museum Voorschoten. Gratis toegang.

 

Tijdens de Week van de Kunst, die van 3 t/m 12 november dit jaar voor de 5e keer in Voorschoten wordt georganiseerd, krijgen ook de genomineerde PeacePosters weer een plaats in het museum.
Schoolkinderen uit de laatste klas van de Voorschotense basisschool worden al tekenend gestimuleerd om na te denken over vrede.

De tentoonstelling van de genomineerde posters geschiedt in het museum waar gedurende de openingsdagen van het museum alle genomineerde PeacePosters te bezichtigen zijn.

De winnaar en de prijsuitreiking wordt vervolgens in het museum feestelijk gepresenteerd. De winnaar mag naar de landelijke finale en wie daar wint, mag zelfs naar New York voor de wereldfinale.

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Op de foto de winnaars van de PeacePoster wedstrijd 2016 samen met vmlg wethouder Inge Nieuwenhuizen.

 

Voorschotense etalages vol kunst – met een prijsvraag

zaterdag 30 oktober t/m 12 november 2017; prijsuitreiking op 19 november 2017

‘Hart voor Kunst’ is een samenwerking van het Hart van Voorschoten met Kunstgenootschap Vlietstreek en de Voorschotense Kunstkring in de vorm van een etalageroute met daaraan gekoppelde wedstrijd voor groot en klein. Van zaterdag 30 oktober t/m 12 november worden tientallen etalages in Voorschoten gevuld met kunst, gemaakt door leden van de Voorschotense Kunstkring VKK en door Kunstgenootschap Vlietstreek KGV.

Iedereen kan meedoen want een prijs wordt uitgeloofd aan degene die de vragen over de kunstwerken in de deelnemende etalages goed beantwoordt.

Centraal inleverpunt voor de wedstrijdformulieren is het museum.

Op zondag 19 november om 14.00 uur volgt de prijsuitreiking in het museum.