Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Evenementen

Evenementen

 

Demonstraties tijdens laatste weekend 50 Tinten Rood

De tentoonstelling 50 Tinten Rood ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Kunstgenootschap Vlietstreek (KGV) gaat de laatste twee weken in. Tot en met 29 september kunt u nog genieten van deze thematische tentoonstelling waar veel kunstenaars van de KGV aan meewerken. Op zondag 22 september geeft een aantal van hen demonstraties en is er zelfs een workshop Powertex.

Powertex is een universeel medium. Je kunt er materialen mee verharden die absorberend zijn zoals textiel, papier, karton, pluche, gips, enz. Het is ook uitstekend te combineren met zelfhardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout, zand, Stone Art en Easy3DFlex. Als u geïnteresseerd bent in deze nieuwe techniek dan kunt u tijdens de workshop zien en ervaren wat er mogelijk is.

Rembrandt in Museum Voorschoten

Op zaterdag 12 oktober om 16.00 uur geeft Huub Breuer, historicus met een specialisatie in kunst en de Nederlandse Gouden Eeuw (bij ons mag de term nog) een introductie op het werk van Rembrandt.
Ook de plaatselijke kunstenaars zijn aanwezig. U bent van harte welkom! Voor deze activiteit kunt u zich vooraf inschrijven door een email te sturen naar lezingen@museumvoorschoten.nl. Voor Vrienden van het museum is de entree gratis.

Nationale Archeologie Dag, workshops voor kinderen

Op zaterdag 12 oktober zijn er om 11.00 en om 14.00 uur workshops voor kinderen in het kader van de Naionale Archeologie dagen. Een mooie gelegenheid omkennis te maken metonze kinderactiviteiten Archeologie!

Kinderen, kleinkinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, iedereen is welkom. Ontdek hoe leuk Museum Voorschoten is voor kinderen! Kom opgraven, vondsten determineren en knutsel mee aan ons museumbord! Alle vondsten komen uit Voorschoten en omgeving. Iedereen gaat naar huis met een mooi Archeologendiploma van de Nationale Archeologiedagen. Na afloop weet je hoe het is om archeoloog te zijn!

Toegang tot het museum en de activiteiten zijn gratis. De activiteiten zijn gemaakt voor kinderen vanaf 8 jaar. Inschrijven kan t/m woensdag 9 oktober d.m.v een mail naar ransijn@museumvoorschoten.nl . Geef dan meteen aan of je om 11.00 of om 14.00 uur wilt meedoen.