Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Evenementen

 

Evenementen

 

 

 

 

 

Nationale Archeologiedagen zondag 15 oktober 2017

Maak tijdens de Nationale Archeologiedagen in Museum Voorschoten kennis met onze Kinderactiviteiten Archeologie!  Kom opgraven, vondsten determineren en knutsel mee aan ons museumbord! Alle vondsten komen uit Voorschoten.

Kinderen, kleinkinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, iedereen is welkom. Ontdek hoe leuk Museum Voorschoten is voor kinderen!

Neem op 15 oktober al een kijkje en probeer een aantal leuke opdrachten! Iedereen gaat naar huis met een mooie Archeologendiploma van de Nationale Archeologiedagen.

Toegang tot het museum en de activiteiten is gratis.

Leuke archeologieactiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar behoren vanaf 15 oktober bij het vaste aanbod ‘educatieve kinderactiviteiten‘ van Museum Voorschoten!

 

 

 

 

Week van de Kunst 3 t/m 12 november 2017

Opening van de Week van de Kunst

met activiteiten van alle deelnemende partijen

op zaterdag 4 november 2017 van 12.00 – 17.00 uur

op verschillende locaties in centrum van Voorschoten.

Toegang is gratis

Kijk voor het programma op de website www.weekvandekunst.nl

 

Lions Peace Poster wedstrijd voor kinderen
zaterdag 4 november opening door de voorzitter van LionsVoorschoten Erwin Lunshof
zondag 12 november prijsuitreiking door Arita Jol, bestuurslid Museum Voorschoten

Tijdens de Week van de Kunst, die van 3 t/m 12 november dit jaar voor de 5e keer in Voorschoten wordt georganiseerd, krijgen ook de genomineerde PeacePosters weer een plaats in het museum.
Schoolkinderen uit de laatste klas van de Voorschotense basisschool worden al tekenend gestimuleerd om na te denken over vrede.

De tentoonstelling van de genomineerde posters geschiedt in het museum waar gedurende de openingsdagen van het museum alle genomineerde PeacePosters te bezichtigen zijn. Gratis toegang.

De winnaar en de prijsuitreiking wordt vervolgens in het museum feestelijk gepresenteerd. De winnaar mag naar de landelijke finale en wie daar wint, mag zelfs naar New York voor de wereldfinale.

Al vanaf 1988 wordt wereldwijd deze Vredesposterwedstrijd georganiseerd door de Lions. Er zijn elk jaar zo’n 400.000 kinderen uit 75 landen die aan deze tekenwedstrijd meedoen.

Op de foto de winnaars van de PeacePoster wedstrijd 2016 samen met vmlg wethouder Inge Nieuwenhuizen.

 

Etalage-kunstroute
Zaterdag 30 oktober t/m 12 november 2017; prijsuitreiking op 19 november 2017

Kunstgenootschap Vlietstreek KGV en de Voorschotense Kunstkring organiseren een etalageroute met daaraan gekoppelde wedstrijd voor groot en klein. Van zaterdag 30 oktober t/m 12 november worden tientallen etalages in Voorschoten gevuld met kunst, gemaakt door leden van de Voorschotense Kunstkring VKK en door Kunstgenootschap Vlietstreek KGV. Iedereen kan meedoen want een prijs wordt uitgeloofd aan degene die de vragen over de kunstwerken in de deelnemende etalages goed beantwoordt. Centraal inleverpunt voor de wedstrijdformulieren is het museum.
Op zondag 19 november om 14.00 uur volgt de prijsuitreiking in het museum.