Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Grote zaal

 

Grote Zaal

 

In de Grote Zaal heeft het museum twee of drie maal per jaar een uitgebreide tentoonstelling. Onderwerpen voor de tentoonstelling worden door het bestuur en de tentoonstellingsgroep vastgesteld. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen gebruik dan ons contactformulier.  Klik hier voor het contactformulier

 

Cultureel Zomerprogramma 
3 juni  t/m 27 augustus 2017

Vorig jaar vierde Museum Voorschoten het feit dat het tien jaar geleden het pand aan de historische Voorstraat betrok. Ter gelegenheid van dit jubileum werd besloten om andere Voorschotense kunst- en cultuurorganisaties de gelegenheid te bieden om gebruik te maken van het museum voor eigen tentoonstellingen of optredens. Op verzoek geeft het museum ook dit jaar een aantal kunstenaarsorganisaties de gelegenheid om te exposeren. Naast BplusC Voorschoten zijn er ook twee organisaties uit de directe regio waarvan kunstenaars hun werk laten zien. Het zijn Kunstgroep Wassenaar  en Kunstenaarscollectief Artery. Deze drie organisaties laten een veelheid aan kunstvormen zien tijdens het zomerprogramma dat loopt van zaterdag 3 juni t/m zondag 27 augustus. Op zaterdag 5 augustus wordt een nieuwe expositie geopend door Kunstgroep Artery.
Klik hier voor meer informatie

 

Jubileumtentoonstelling Voorschotense Kunstkring 
2 september t/m 19 november 2017

Gouden Voorschotense Kunstkring eert beroemde oprichters

Dit jaar viert de Voorschotense Kunstkring haar 50-jarig jubileum. Reden voor de Kunstkring om een brede overzichtstentoonstelling te organiseren die een birdseye view geeft van de dynamische historie van dit kunstenaarscollectief. Er zijn veel werken te zien met natuurlijk ook stukken uit de collectie van het museum, dat al jaren aankopen doet van kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring.
De tentoonstelling opent op zaterdag 2 september en elke vier weken staan andere beroemdheden in de schijnwerpers. Begonnen wordt met Sierk Schröder, Hannie Bal en Willem Schrofer. Op 30 september volgen Bertus de Korte, Fanny Mazure, Willem Vis en Anne Westgeest en van 28 oktober t/m 19 november wordt de serie jubileumexposities besloten met een ode aan twee andere grote meesters van het eerste uur: Paul Citroen en Harm Kamerlingh Onnes.

Klik hier voor meer informatie