Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Grote zaal

Tentoonstellingen in de Grote Zaal

 

In de Grote Zaal heeft het museum twee of drie maal per jaar een uitgebreide tentoonstelling. Onderwerpen voor de tentoonstelling worden door het bestuur en de tentoonstellingsgroep vastgesteld. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen gebruik dan ons contactformulier. Klik HIER voor het contactformulier.

 

The Sixties – was jij erbij?

zaterdag 22 september 2018 t/m zondag 20 januari 2019 

Wat gebeurde er in de wereld, in Nederland en in Voorschoten in de roerige jaren 60 van de vorige eeuw?


Wat gebeurde er in Nederland? (een miljoen telefoonaansluitingen en een miljoen TV-toestellen), in Europa (Hongaarse Lente, bouw van de Muur), in Amerika (Kennedy en de Maanlanding) en de rest van de wereld.  In het Voorschotense deel wordt veel aandacht besteed aan brommers, stoere binken op brommers en meisjes die dat in hun modieuze outfits met belangstelling bekeken.

Uit elk jaar is een krantenbericht bewerkt, onder andere de opening van jeugdsoos De groene kikker en de geboorte van de 20.000e Voorschotenaar.

Er was veel muziek in Voorschoten, veel coverbandjes, die de Beatles, The Shadows en The Stones imiteerden. Zoals de Tharantula’s, Blue Planet en Swinging Strings.

Lees hier verder

 

Agrarisch Erfgoed: hoe de boer uit Voorschoten verdween

Zaterdag 9 februari t/m 19 mei 2019

De tentoonstelling belicht het rijke historische agrarische verleden van Voorschoten zowel op het gebied van veeteelt, akkerbouw, bollencultuur als tuinbouw. Meer informatie volgt binnenkort.