Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Grote zaal

 

Grote Zaal

 

In de Grote Zaal heeft het museum twee of drie maal per jaar een uitgebreide tentoonstelling. Onderwerpen voor de tentoonstelling worden door het bestuur en de tentoonstellingsgroep vastgesteld. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen gebruik dan ons contactformulier.  Klik hier voor het contactformulier

 

Jubileumtentoonstelling Voorschotense Kunstkring (VKK)
2 september t/m 19 november 2017

 

Gouden Voorschotense Kunstkring eert beroemde oprichters met 3 dubbel-exposities

Dit jaar viert de Voorschotense Kunstkring haar 50-jarig jubileum. Reden voor de Kunstkring om een brede overzichtstentoonstelling te organiseren die een birdseye view geeft van de dynamische historie van dit kunstenaarscollectief. Er zijn veel werken te zien met natuurlijk ook stukken uit de collectie van het museum, dat al jaren aankopen doet van kunstenaars van de Voorschotense Kunstkring.

Willem Schrofer

De tentoonstelling opent op zaterdag 2 september en elke vier weken staan andere beroemdheden in de schijnwerpers. Begonnen wordt met Sierk Schröder, Hannie Bal en Willem Schrofer. Op 30 september volgen Bertus de Korte, Fanny Mazure, Willem Vis en Anne Westgeest en van 28 oktober t/m 19 november wordt de serie jubileumexposities besloten met een ode aan twee andere grote meesters van het eerste uur: Paul Citroen en Harm Kamerlingh Onnes.

De jubileumexposities overtreffen alle verwachtingen

De jubileumexposities van de Voorschotense Kunstkring zijn nog mooier dan verwacht. Veel bezoekers tijdens de drukbezochte opening op zaterdag 2 september namen zich dan ook voor op een stiller moment nog eens langs te komen om in alle rust van al het getoonde werk te kunnen genieten. De verruimde openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur en de gratis toegang maken dat ook goed mogelijk. De combinatie van werken van negen oprichters in Museum Voorschoten en navolgers op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis blijkt een gouden vondst. De regelmatige wisselingen van het grootste deel van de getoonde werken, maken dat u zowel in september, oktober als november met andere kunst wordt geconfronteerd. Kortom u kunt elke maand opnieuw komen genieten.

Opening #1 op zaterdag 2 september

Tijdens de opening gaf de oudste zoon van Willem Schrofer en Hannie Bal, Leonhard een mooi inkijkje in het leven van zijn vader en moeder, die met hun kinderen op Veurseweg 110 en Molenlaan 3 hebben gewoond. Wethouder Nanning Mol, die net als de voorzitters van Museum Voorschoten en Nut Voorschoten Van der Smeede en Van Staalduine, vanwege hun financiële en materiële steun een eerste exemplaar van het jubileumboek ontving, prees zich gelukkig met de kunstkring die Voorschoten zulke hoogwaardige kunst aanbiedt. Hij liet zijn felicitaties aan de jubilerende organisatie vergezeld gaan van een fraaie vaas.

Opening #2 op zaterdag 30 september 

Hieronder enige foto’s van de opening. Kunstenaar Peter van Loon, die al meer dan 40 jaar VKK-lid is, hield de openingsspeech. Hij verving Anne Westgeest (een van de oprichters) die door ziekte verhinderd was.

Opening #3 op zaterdag 28 oktober. Lees hier verder

Attentie:

*Lezing Fanny Mazure op zondag 15 oktober 2017 om 16.00 uur in het museum.
*Lezing door Martin Seegers over Kamerlingh Onnes op zondag 5 november 2017 om 15.30 uur in het museum.
*Kult4Kids in de maand november voor de groepen 7 van de basisschool. Meer informatie volgt.
*Portrettekenen op de zolders van het A&Bhuis.

De VKK heeft de toegangsprijs afgekocht, zodat de toegang tot de VKK Kunstexposities voor iedereen gratis is.