Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Sixties

The Sixties – was jij erbij? 

Museum Voorschoten bereidt voor het najaar van 2018 een bijzondere tentoonstelling voor over The Sixties. 10 Swingende jaren waarin niet alleen in Nederland veel gebeurde maar in de hele wereld was iets gaande. Verandering in muziek, in kleding en mode deden hun intrede. De jongerencultuur was in opkomst.

 

Wat deed u in The Sixties?

Om de tentoonstelling in samenwerking met u te realiseren wil het museum in contact komen met ouderen van nu die geboren zijn ongeveer tussen 1940 en 1950 en die in Voorschoten woonden in die tijd. Hoe heeft u die jaren 60 in Voorschoten beleefd? Welke kleding droeg u, ging u uit en waar ging u uit. Hoe woonde u, welke muziek beluisterde u en wat vonden uw ouders van de nieuwe generatie.

 

Ook wil het museum graag in contact komen met mensen die in de jaren 60 in een bandje speelden.

 

Bent u geïnteresseerd neem dan contact op met de samenstellers van deze tentoonstelling – bij voorkeur via deze e-mail link. Maria Davidson verzamelt samen met Jan Teske alle verhalen voor deze tentoonstelling en zij komen graag in gesprek met u. Van dat alles wordt een interessante en leuke tentoonstelling over The Sixties samengesteld die eind 2018 te zien zal zijn .

Er valt veel over The Sixties te vertellen. Wasmachine en (kleuren)TV werden gemeengoed en de vrije zaterdag wordt ingevoerd. De minirok doet zijn intrede en jongens laten hun haar groeien. Na de 2e wereldoorlog kon de tijd van wederopbouw worden afgesloten en het begin van de welvaart brak aan.

 

Materiaal uit de Sixties gezocht

Het museum zoekt ook materialen uit die tijd. Wellicht heeft u nog ergens iets liggen of staan dat voor de tentoonstelling gebruikt kan worden zoals

  • Alles wat te maken heeft met ‘teenager zijn’ zoals de Hitkrant uit de jaren 60
  • Materiaal dat herinnert aan de jongerencultuur uit de jaren 60
  • Dingen uit de teenager slaapkamer, posters bijvoorbeeld
  • Kleding zoals een Afghaanse jas of minirok, een broek met wijde pijpen, schoenen met plateauzolen, hippie kleding
  • Middelbare school foto’s , schoolagenda’s, schooltassen
  • Foto’s van het uitgaan, dansen
  • Foto’s in het algemeen uit de jaren 60 in Voorschoten

Uw reactie is bijzonder welkom bij Museum Voorschoten.