Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Kleine Zaal

Tentoonstellingen in de Kleine Zaal

 

In de Kleine Zaal schenken we aandacht  aan thema’s die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van Voorschoten. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen,  gebruik dan HIER het contactformulier.

 

Speciaal kunstwerk in Museum Voorschoten

De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt: een speciaal gezamenlijk kunstwerk. Het kunstwerk is gemaakt door ouderen en jongeren uit Voorschoten en zal worden tentoongesteld in Museum Voorschoten. Stichting KunstVerbind verzorgde het project ‘Samen Vinden’ waarin de twee generaties elkaar op een mooie en bijzondere manier ontmoetten. De ouderen en de jongeren leerden elkaar door het samenwerken beter kennen. Hiermee werd het motto ‘Samen doen samen delen’ van de stichting meer dan waargemaakt. De sessies vonden plaats in woonzorgcentrum Adegeest van Florence. Een deel van de ouderen is hier van afkomstig en een deel uit Voorschoten. De kinderen kwamen van Nutsschool Voorschoten.

Dit mooie project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Voorschoten, Florence en de Haëlla Stichting. De officiële onthulling, compleet met verrassingsactiviteit, vindt plaats op zaterdag 6 oktober door burgemeester Bouvy-Koene. Aansluitend zal het kunstwerk tot en met zondag 14 oktober worden tentoongesteld. Museum Voorschoten is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het project en het werk van Stichting KunstVerbind vindt u op www.kunstverbind.nl

 

 

Tentoonstelling van nieuwe aanwinsten van de collectie in het museum

(meer informatie volgt later)

 

Peace Poster Tentoonstelling in de Week van de Kunst 

zaterdag 10 november t/m zondag 25 november 2018

 

200 jaar Hector Treub 

zondag 19 november 2018 t/m januari 2019