Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Kleine Zaal

Tentoonstellingen in de Kleine Zaal

 

In de Kleine Zaal schenken we aandacht  aan thema’s die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van Voorschoten. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen,  gebruik dan HIER het contactformulier.

 

Voorschoten in de Winter – Foto’s van Wil Wilbers

zaterdag 25 november t/m zondag 28 januari 2018

Recent overleed Wilhelmus Arnoldus Franciscus (Wil) Wilbers (Nijmegen, 30 december 1931 – Voorschoten, 14 juli 2017). Hij was een Nederlands politicus en fotograaf. Na zijn overlijden bleek dat de heer Wilbers zijn totale fotobezit heeft nagelaten aan Museum Voorschoten. We zijn zeer vereerd met deze nalatenschap!

De totale fotocollectie is enorm en bevat zeer veel foto’s, zowel geprint als negatief en digitaal. Onze Collectiebeheergroep is doende om de foto’s te inventariseren. Dat is een tijdrovende klus. We hebben al diverse foto’s gevonden die passen bij komende tentoonstellingen. Ook hopen we dat we in de toekomst een hele tentoonstelling aan de foto’s kunnen wijden.

Maar we zijn zo blij met deze schenking, dat we u graag alvast een voorproefje willen laten zien: Voorschoten in de Winter.

Wil Wilbers werd geboren in Nijmegen en haalde daar zijn doctoraal Nederlands. Hij sloot zich direct bij de oprichting aan bij D66. Tussen 1971 tot 1982 was hij lid van de Tweede Kamer voor D66. Hij werd woordvoerder van onder andere Welzijn en Cultuur, met Mediazaken in zijn portefeuille.

Na 1993 heeft Wil Wilbers zich toegelegd op de fotografische kunst. Na enige solo-exposities werd hij lid van het “Illuster Fotogenootschap de Torren” in Den Haag. Enige jaren later trad hij toe tot de Voorschotense Kunstkring, de VKK. Met de VKK exposeerde hij geregeld, ook in Museum Voorschoten. Daarnaast waren in onze tentoonstellingen, onder meer die over Buitenplaatsen, foto’s van de heer Wilbers te zien. (Tekst: www.wilwilbers-fotografie.nl)