Museum Voorschoten

Museum Voorschoten

In het hart van Voorschoten

Kleine Zaal

Tentoonstellingen in de Kleine Zaal

 

In de Kleine Zaal schenken we aandacht  aan thema’s die bepalend zijn geweest voor de geschiedenis van Voorschoten. Heeft u als bezoeker ideeën of voorstellen,  gebruik dan HIER het contactformulier.

 

 

Jubileumtentoonstelling Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ)

8 juni t/m 31 juli 2019

Gelijktijdig met de tentoonstelling ‘Zomergroen, zomaar groen’ organiseren we samen met Podium Jong Professionals Jazz (PJPJ) in de kleine zaal een tentoonstelling. PJPJ bestaat 25 jaar en heeft de afgelopen jaren meer dan 1000 studenten van Het Koninklijk Conservatorium Den Haag, door de maandelijkse jazzconcerten, gelegenheid gegeven podium-en presentatie- ervaring op te doen.

De tentoonstelling geeft op drie manieren een beeld van PJPJ. Ten eerste de geschiedenis van PJPJ, ten tweede hoe PJPJ zich ontwikkelde op gebied van public relations en ten derde een greep uit het archief van PJPJ.

Het publiek mag via deze tentoonstelling meekijken wat PJPJ heeft betekend voor de jazzstudenten, voor de bezoeker van de concerten en voor het culturele leven in Voorschoten. Het zijn belangrijke aspecten achter de schermen, die men die men niet vaak te zien krijgt. De bezoeker van de tentoonstelling ziet materiaal dat bestaat uit persberichten, artikelen en foto’s uit het archief van PJPJ.

PJPJ vertelt de geschiedenis van PJPJ en haar betekenis ook in een jubileumboek dat op 25 mei 2019 tijdens het Piet Wezepoel jazz festival is gepresenteerd. Het boek is geschreven door Voorschotenaar Harry Steenvoorden en voorzien van foto’s van Voorschotenaar René Zoetemelk.

Het jubileumboek biedt portretten van (oud-) studenten, docenten, medewerkers en concertbezoekers van het Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten. Daarnaast komen de historie en de organisatie van het podium uitgebreid aan bod. Het boek geeft een levendig en leerzaam beeld van een live-jazzpodium. Het boek te koop bij het Museum Voorschoten, Boekhandel De Kler (Schoolstraat), The Read shop (Winkelcentrum Noord Hofland) en bij de secretaris van PJPJ, Dave Hardy (bereikbaar via secretaris@pjpj.nl). De prijs is € 25,00.